De Sphinx biedt volledige mobiele oplossing voor iPads en tablets in de zorg


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 0 Flares Share0

Den Haag, 12 mei 2014

De Sphinx biedt volledige mobiele oplossing voor iPads en tablets in de zorg
Dock2Office ‘tovert’ elke iPad om tot een complete pc-werkplek

Zorgprofessionals hebben behoefte aan een tool waarmee ze gemakkelijk een elektronisch patiëntendossier (EPD) en andere medische gegevens kunnen raadplegen, zonder een laptop mee te dragen of naar een desktop computer te lopen. Het Nederlandse bedrijf Dock2Office komt met de ideale oplossing: de Sphinx, ’s werelds eerste  intelligente docking station voor iPads en tablets. De Sphinx wordt nu gelanceerd via Kickstarter.

De opmars van de iPad in de medische wereld verloopt sneller dan verwacht. Onderzoek laat zien dat ruim de helft (51%) van de zorgprofessionals een mobiel apparaat zoals een iPad, iPad Mini of iPhone gebruikt om medisch referentiemateriaal of het internet te raadplegen. En circa 83% van de zorgprofessionals geeft aan dat ze onmiddellijk gebruik zouden maken van mobiele EPD-functies om dossiers bij te werken, resultaten van labtests op te vragen,  geneesmiddelen voor te schrijven, etc. – als hun EPD-leverancier deze functies zou aanbieden.

De iPad en ondersteunende applicaties kunnen zorgprofessionals helpen effectiever te communiceren met patiënten en bijdragen aan een meer directe, gerichte behandeling. Het grootste voordeel van het gebruik van iPad’s in de zorg is dat de artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners direct aan het bed toegang hebben tot alle benodigde informatie. Zo blijven ze in contact met de patiënt en diens familie terwijl ze (samen) de informatie bekijken die onmisbaar is voor een goede zorg en het behandeltraject.

Echter, veel EPD-systemen zijn nu nog gevirtualiseerde versies van systemen van traditionele pc-platforms, waardoor het voor artsen het snel kunnen uitvoeren van taken niet eenvoudig is. Bovendien maakt het ontbreken van een muis en een pc-toetsenbord het werken op een iPad in deze desktop omgeving haast onmogelijk.

De meeste zorgprofessionals lopen daarom nog steeds heen en weer tussen hun patiënt en hun pc om statussen te raadplegen, operaties te plannen, medicijnen voor te schrijven, röntgenfoto’s te bekijken en andere belangrijke taken te verrichten. Dit is niet alleen tijdrovend, maar ook inefficiënt en weinig patiëntvriendelijk.

De Sphinx biedt de ultieme oplossing. De Sphinx maakt gebruik van patent pending D2O-technologie. Deze technologie in combinatie met de beschikking over een muis en pc toetsenbord maakt het mogelijk om in een virtuele desktop omgeving met elke bedrijfsapplicatie te werken op een iPad. Een ideale oplossing voor mensen die op verschillende locaties werken, maar niet continu meerdere apparaten willen meenemen of raadplegen.

De Sphinx ontgrendelt alle zakelijke mogelijkheden van de iPad en biedt het beste van twee werelden: de draagbaarheid, flexibiliteit en gemak van een iPad met de productiviteit en werkgemak van een desktop computer. Daarnaast creëert de Sphinx een ergonomische werkhouding, waarmee het  ‘tablet-neksyndroom’ en de ‘Gorilla arm’ worden voorkomen.

Meer informatie over Dock2Office en de Sphinx is te vinden op http://new.dock2office.com.

 


Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Brackel, Dock2Office, per mail (liesbeth@new.dock2office.com) of telefonisch (06 – 515 43 254). U kunt ook contact opnemen met Charlotte van Zutphen, DDK, per mail (charlotte@ddk.nl)  of telefonisch (06 – 185 64 232).

Het onderstaande beeldmateriaal kan rechtenvrij worden gebruikt:

The Sphinx [main image]
De Sphinx van Dock2Office

De sphinx als pc-werkplek in ziekenhuis 1
De Sphinx als pc-werkplek in het ziekenhuis

De sphinx als pc-werkplek in ziekenhuis 2
De Sphinx als pc-werkplek in het ziekenhuis