De Sphinx in de klas ‘tovert’ iedere iPad om in een computer werkplek


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 0 Flares Share0

Den Haag, 25 april 2014

De Sphinx in de klas ‘tovert’ iedere iPad om in een computer werkplek
Voor het huidig onderwijs niet alleen handig maar ook kostenbesparend.

In het onderwijs wordt de iPad steeds meer gezien als een handig leermiddel om kennis toegankelijker te maken en studiestof af te stemmen op het lerend vermogen van de individuele leerling. De Sphinx van Dock2Office combineert het gebruik van een iPad met de voordelen van een desktop computer, zodat op een iPad gewerkt kan worden zoals men gewend is op pc of laptop.

In Nederland zijn al tientallen scholen over gegaan tot het gebruik van iPads in de klas, waaronder de Steve Jobs scholen.

De iPad stimuleert het ‘spelenderwijs leren’ en bevordert de productiviteit van de leerling, maar in de praktijk loopt het onderwijs nog tegen een aantal beperkingen aan. Niet alle content is voor de iPad geschikt, waardoor de leerlingen genoodzaakt zijn de lesstof alsnog met behulp van een laptop of desktop computer tot zich te nemen. Veel onderwijs toepassingen zijn in het verleden bijvoorbeeld gemaakt op basis van Adobe Flash en dit programma wordt niet ondersteund op de iPad.

De andere beperking is dat de iPad vooral geschikt is om informatie te consumeren, en veel minder om informatie te creëren. In project gericht onderwijs wordt het maken van een presentatie, het typen van een werkstuk of een boekverslag steeds belangrijker en dat gaat wederom veel makkelijker op een desktop computer of laptop met muis en toetsenbord. Hetgeen nu op een iPad niet mogelijk is.

Door het inzetten van de Sphinx in de klas kunnen ergonomische computer werkplekken met iPads gecreëerd worden. Dankzij het gebruik van Remote Desktops en specifieke “Flash” virtualizer software is het mogelijk om de content beperkingen op de iPad weg te nemen.

 

Werkwijze Sphinx
De leerling kan individueel of samen aan een werkstuk of presentatie op de iPad werken, mét toetsenbord en muis. Hiervoor zetten ze hun eigen iPad in de Sphinx. Nadat ze zijn ingelogd in het schoolsysteem kunnen ze in de bekende desktop omgeving aan de slag.

Met de Sphinx is ook thuis heel gemakkelijk een volwaardige pc-werkplek te maken, zodat het kind zijn werkstuk op zijn eigen iPad kan afmaken.

Meer informatie over Dock2Office en de Sphinx op http://new.dock2office.com.


Noot voor de redactie: (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Liesbeth Brackel, Dock2Office, per mail (liesbeth@new.dock2office.com) of telefonisch (06 – 515 43 254). U kunt ook contact opnemen met Charlotte van Zutphen, DDK, per mail (charlotte@ddk.nl) of telefonisch (06 – 185 64 232).

De volgende foto kunt u rechtenvrij gebruiken:

Sphinx werkplekken in de klas

sphinx werkplekken